Over ons

Brouwerij de Stalen Piepe is Bram, Rob, Rens en Thijs. Brouwerij de Stalen Piepe is een kleinschalige bierbrouwerij waar veel verschillende bieren worden gebrouwen. Toen in 2016 het idee was geboren om een brouwerij te starten wisten we zogezegd van toeten noch blazen! Maar we moesten en zouden slagen in het brouwen van ons eigen biertje. Na ongeveer 3 maanden hadden we onze brouwinstallatie klaar om te brouwen en in oktober was het dan eindelijk zo ver, de dag waarop wij ons eigen biertje gingen brouwen.

Het idee is zomaar op een mooie lentedag gekomen uit de passie die wij vieren delen voor bier. We houden van het drinken van bier, het ontdekken van nieuwe bieren en de geschiedenis achter sommige bieren. Uit deze passie is dan ook de nieuwschierigheid geboren om een eigen bier te brouwen.

Verbluft door het succes van onze eerste ‘gele rakker’ zijn we inmiddels zo enthousiast dat we er gewoon mee door zijn gegaan. Inmiddels hebben we een 5-tal eigen recepten gemaakt welke we regelmatig proberen te brouwen. Daarnaast hebben we  al een verhuizing achter de rug naar een andere ruimte en zijn daarnaast ook druk bezig met bierproeverijen.

De afgelopen tijd krijgen we steeds meer vragen of mensen ons eigen bier kunnen proeven. Helaas is de huidige installatie te klein om iedereen van bier te zien omdat we telkens maar 40 – 50 flessen bier hebben. We zijn op dit moment bezig met het opbouwen van een nieuwe installatie waarmee we verwachten 500 flessen bier kunnen brouwen. We posten hierover regelmatig updates op Facebook en Instagram.