Bier proeven, hoe doe je dat?

Heerlijk genieten van een weizen op een terras in de zomer, een bock in de regenachtige herfst of een heerlijke barley wine voor de kachel op een koude winterdag. Speciaalbier kun je het hele jaar door drinken en iedereen heeft zo wel zijn eigen voorkeuren. Maar het is ook erg leuk om iets verder te kijken dan het moment en het soort bier dat we drinken. Daarom gaan we in deze blog in op de kunst van bier proeven, hoe werkt dat? Mijn naam is Rob Sieljes, liefhebber van speciaalbier, koffie, koken en alles wat hiermee te maken heeft!

(meer…)

Brouw update Oktober 2020: Een bedrijf, pand en meer!

Vorig jaar bedachten we om maandelijks een blog te gaan schrijven, een zogenaamde brouw update waarin we delen over onze belevenissen. Dit hebben we welgeteld twee maanden volgehouden: september en oktober. We zijn nu een jaar verder. Er is eigenlijk veel gebeurd, maar daar zie je nog niet zoveel van. Dit heeft zo zijn redenen. In deze blog lees je over onze avonturen, zoals de start van een bedrijf, een nieuw pand en meer!

(meer…)

200-liter bierbrouwinstallatie: Het ontwerp – Deel 2

Wij brouwen met onze eigen 200-liter installatie bier. Deze installatie hebben we helemaal zelf gebouwd en dat was nogal een klus. Omdat we hier best trots op zijn, willen we het proces hiervan graag met jullie delen. Daarom hebben we een blogserie gemaakt over het tot stand komen van de installatie. In onze vorige blog heb je wat meer kunnen lezen over de installatie, waar we vandaan kwamen en hoe we de nieuwe installatie willen opzetten. In deze blog bespreken we het ontwerp van de HERMS brouwinstallatie.

Lees verdr

Een 200 liter brouwinstallatie bouwen: Deel 1

De afgelopen tijd zijn we bezig geweest met het bouwen van nieuwe 200 liter bierbrouwinstallatie. In deze serie blogs vind je informatie over het proces waarin we zitten rondom het bedenken en bouwen van deze installatie. Waarom willen jullie nou eigenlijk zo groot vraag je jezelf nu vast af? Het antwoord is simpel: vanwege de toenemende vraag van anderen die ons bier wel eens wilden proeven. Daarnaast dronken we telkens ons eigen bier op zonder wat over te hebben voor alle enthousiastelingen… (meer…)

Hopoogst en hopseizoen 2019

Nadat ik in 2018 mijn hopplantjes voor het eerst had geoogst stond er dit jaar weer een nieuwe hopoogst te wachten. Het afgelopen jaar ben ik druk geweest met mijn nieuw opgeleverde huis waardoor ik niet zoveel tijd als vorig jaar in mijn planten heb gestoken. Het scheelde dit jaar gelukkig wel dat het niet zo droog was als vorig jaar. Waar ik vorig jaar dagelijks water heb gegeven aan de planten heb ik dit jaar maar een aantal kruiwagens vol water over de planten heen gegooid.

(meer…)